SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUK-KFUM Uppsala Aikidoklubb
Fotboll
Ungdomsträning

Aikido: "vägen till harmoni med hjälp av den egna livskraften"

 

I aikido tränar ungdomarna utifrån sina egna förutsättningar. Det har mindre betydelse om man är liten eller stor, kort eller lång, svag eller stark. För vår träning bygger på teknik, rörelseglädje och trygghet - inte storlek, prestation och fysiskt styrka. Vi betonar den sociala gemenskapen och lusten att leka.

 

Aikido är dessutom en tävlingsfri kampkonst där tjejer och killar tränar tillsammans för att både bli mjukare och mer fokuserade. Det sker genom fallövningar samt olika grepp- och kasttekniker. Ungdomarna får även träna med trästav och träsvärd, i och med att aikido har sina rötter i traditionell japansk fäktkonst.

 

Vi har en grupp för ungdom som går i klass 6-9, dvs 12-15 år, med träning på måndagar och lördagar. Det är alltså träning båda dagarna och man kan vara med på båda passen.

 

Måndagar 18.00 – 19.00 
Lördagar 10.00 – 11.00

 

Vårterminen startar lördagen den 20 januari 2024.

 

Anmälan

Här gör du anmälan till vår barn och ungdomsträning: Anmälan

 

Ungdomar som har graderat 6 kyu eller högre kan även träna i våra vuxengrupper. Säg till någon av instruktörerna så att du i så fall blir registrerad även som deltagare i vuxenträningen så att det går att registrera din närvaro.

 

 

Regler för träning:
* Vid alla typer av sjukdomssymptom (hosta, snuva, feber, ont i halsen, ont i magen etc) ska du avstå från att komma till dojon och inte komma tillbaka förrän du varit symptomfri i minst 2 dagar
* Det är ditt, eller vårdnadshavarens, ansvar att göra bedömningen om det är lämpligt för dig att delta i träningen eller inte
* Var extra noga med att tvätta händer och fötter med tvål och vatten före och efter träning
* Hjälp till att hålla dojo och Budohuset så rent som möjligt före och efter träning